2013. május 30., csütörtök

Bogyó és Babóca torta



Ez a torta volt a második a sorban, ami a kislányomnak készült.
Nem akartam semmi bonyolultat, semmi nagyot, mert aznap csak négyesben ünnepeltünk.
Mindenesetre ilyen kis figurákat egyelőre nem tudok cukoríróval, szabadkézzel megrajzolni, ez már biztos. ;-)
Belül egy egyszerű brownie-szerű süti volt, semmi krém, semmi extra.

2013. május 27., hétfő

Hello Kitty torta


A kislányom 3. szülinapját szerényen 3 bulival ünnepli, így ezzel egyenlő számú tortát is kell(ett) kiagyalnom.
Mondjuk egy 3 évesnek szerencsére nem túl nehéz a kedvében járni..:)
Kívül fondant, belül ez a piskóta (fahéj nélkül), a krém pedig tejszínes-epres volt.
Az öröme pedig határtalan...

2013. május 16., csütörtök

Málnás torta



Nnna. Ez a torta elég különleges ízvilágú, a tésztája fahéjas, belül málnalekváros, kívül mascarpones-tejszínes, egyszóval nagyon-nagyon szép és finom.
A tésztáját már a Cicás tortánál felhasználtam, teljesen más krémmel, de most megcsináltam málnásan is.

Hozzávalók:

Piskóta:

lásd Cicás torta

Töltelék és krém:

200g málnalekvár
150g málna és egy kevés a díszítéshez

40g puha vaj
200g mascarpone
50g porcukor átszitálva
2 dl Hulala habtejszín

1. A lekvárt és a málnákat nyomjuk össze egy tálkában és kenjük meg vele a 3 tortalapot. A negyedik lesz a torta teteje.
2. Helyezzük egymásra a megkent lapokat, tetejére a simát.
(Ha van időnk (de az sosincs:D), tekerjük körbe fóliával, tegyünk a tetejére nehezéket és betehetjük a hűtőbe egy éjszakára. Jelzem, enélkül is kiváló!)
3. Keverjük össze a puha vajat, a krémsajtot és a porcukrot, verjük habbá a tejszínt és keverjük össze a többivel, majd  kenjük be vele kívülről a tortát. Végül díszítsük málnaszemekkel és tádámm!

A torta megjelent a Gasztrovilág.hu-n is.

2013. május 14., kedd

Pink torta cicával


Sokat agyaltam, hogy milyen tortája legyen az ünnepeltnek, sok verzió megfordult a fejemben, és végül ez lett a nyertes pályamű.
Szerencsére neki is nagyon tetszett és be kell valljam, nekem is az egyik kedvenc csajos tortám lett.
Belül tutti-frutti pudingos-tejszínes krém volt és egy nagyon finom piskóta, amit mindjárt meg is osztok.
A borítás fondant, a cica marcipán volt.
A neten mindenféle képek és útmutatók alapján készítettem a cicát, és azt hiszem a fotókon látható, hogy mennyivel hálátlanabb anyag, mint a fondant. Szegénykém megizzadt :D


Hozzávalók a piskótához:

250g puha vaj
450g liszt
140g barna cukor
140g barna nádcukor
5 tojás
4 ek. méz
2 tk. sütőpor
1 tk. fahéj
1/4 tk. só
4 ek. natúr joghurt

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as) és vajazunk-lisztezzünk ki 2 db 18 cm átmérőjű tortaformát (persze ha nincs kettő, akkor egymás után süssük meg őket:))
2. Tegyük a hozzávalókat egy nagy tálba és habverővel dolgozzuk sima masszává.
3. Osszuk el a tésztát a 2 formában, majd süssük kb 35-40 percig, illetve tűpróbáig.
4. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindkét tortalapot vágjuk két lapra.
5. Az így kapott 4 lapot töltsük meg krémmel (én tutti frutti pudingos-tejszínes krémmel), majd kívül is kenjük le. Elég magas torta lesz, így én 2 merevítőt (méretre vágott hurkapálcikát) is szúrtam bele, nehogy szétcsússzon a torta.
6. Lehetőség szerint pár órára, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni.
7. Ezek után lehet díszíteni, borítani. Én először a tetejét borította be fondanttal, majd a "fonalhoz" sodorgattam órákon át a masszát és tekergettem be vele. A macskát korábban is elkészíthettem volna, de mivel vívódtam a torta témáját illetően, így nem tudtam mit készítsek el előre. :)

2013. május 13., hétfő

Óra torta


Hát ezt a tortát már jó régen kitaláltam és fejben már többször is összeállítottam, de azért a valóságban elég aprólékos volt az elkészítése.
Drága férjem születésnapjára készült, aki elég nagy órarajongó.
Emiatt már én is igen kiművelt vagyok a legdrágább márkákat illetően (Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, Piaget, Panerai, Hublot etc.), amiknek az ára egy autó illetve némelyik egy lakás árával vetekszik, így természetesen ezek közül választottam, hogy így torta formájában azért megkaphassa.:)
Óriási siker volt és jó is volt elkészíteni.
Belül red velvet piskóta volt tejszínes-csokis krémmel, a borítása pedig fondant és cukoríróval készültek a feliratok.



2013. május 10., péntek

Epres-kókuszos pite


Van mentségem az eltűnésre, a római gasztronómiát tanulmányoztam behatóan az elmúlt időszakban..;-)
De igyekszem magam összeszedni, jól le vagyok maradva a sütikkel, tortákkal, pedig készültek-készülnek dögivel..

Ha már eperszezon, akkor ez a süti kihagyhatatlan.
Az eredetit még Puffin koma facebookján láttam, aztán megnöveltem a mennyiségeket és így lett ez.
Az eperről egy ideje egy családi sztori jut eszembe. Még férjem egyik legjobb barátjával történt jóóó pár évvel ezelőtt, mikoris a srác angolul tanult és nagyon jó akart lenni, már mindent angolul akart mondani..így egyszer kínjában még az epret is "epör"-nek majd "ipjor"-nak ejtette...szóval jöjjön ez az "ipjor kék vit kokonát"! :))

Hozzávalók:

225 g vaj
120 g cukor
2 db tojás
225 g liszt
150 g kókuszreszelék 
3 tk sütőpor
1,5 tk őrölt fahéj
500 g eper

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kb 24 centi átmérőjű tortaformát. (tegyünk bele sütőpapírt, ha nem szilikonos)
2. Az epret megmossuk és cikkekre vágjuk.
3. A vajat megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük.
4. A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük. (elég sűrű tészta így lehet, hogy a kezünkre is szükség lesz)
5. Rápakoljuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét is rásimítjuk, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.
5. Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...