2013. szeptember 19., csütörtök

Áfonyás mini sajttorták blogszülinapra, sütés nélkül



Hát bizony eltelt egy év mióta elkezdtem a blogolást...úgyhogy jíííhááá! Boldog szülinapot!:-)
Ebből az alkalomból megmutatom ezeket a mini sajttortákat, amikben több fantasztikus dolog is van.
Először is, nem kell sütni. Ezáltal nagyon egyszerű is, roppant mutatós, mindenkinek egy komplett tortácska jut, lehet szinte bármilyen gyümölccsel készíteni és nem utolsó sorban még finom is.
Na? Szerintem egy próbát megér.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A kekszalaphoz:

-12 db keksz (én zabkekszet használtam)
-olvasztott vaj

A krémhez:

-750g mascarpone
-200g natúr joghurt (lehetőleg sűrű, görög joghurt)
-100g porcukor (lehet több is, én nem akartam túl édeset, inkább a gyümölcs ízét hagytam érvényesülni)
-3 ek. zselatinpor (ehhez egy pici víz)
-325g áfonya

1. Először is kell egy muffintepsi. A mélyedéseibe tegyünk muffinpapírt, lehetőleg olyat, ami magasabb, mint a mélyedés.
2. A kekszalappal kezdjük. Ehhez törjük össze jó apróra a kekszet. Tökéletes elfogalaltság egy rossz nap után, feszültséglevezetőnek.:-)
3. Olvasszuk meg a vajat (mennyiséget nem írtam, keksztől függ, annyi kell, amitől összeáll a keksz) majd keverjük össze a keksszel és osszuk 12 felé és nyomkodjuk bele a mélyedésekbe. Ezután mehet a hűtőbe az egész, minimum 1 órára.
4. Közben csináljuk meg a krémet. Ehhez a mascarponet a joghurttal keverjük össze, a porcukrot szitáljuk bele, keverjük bele az áfonya nagy részét, csak a díszítéshez hagyjuk néhány szemet.
5. A zselatint kb 1 ek vízzel keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad. Ezután alaposan keverjük a krémhez.
6. Osszuk szét a hűtőből kivett kekszalapokon, majd tegyük néhány órára vissza a hűtőbe (legjobb egy éjszaka).
7. Ha kész vannak a tortácskák, javaslom, hogy szépen vegyük le róluk a papírkapszlikat, mert a krém nedvessége eláztatja, és utána csak darabokban fogjuk tudni leszedni. A papírok nélkül kiválóan tárolható, nem folyik szét miután már megdermedt.

2013. szeptember 18., szerda

Cowboy kalap


A tortával kapcsolatban az egyedüli kérés az volt, hogy étcsokis legyen.
Így red velvet piskóta lett, étcsoksi trüffelkrémmel, ami valami hihetetlen módon bejött indenkinek.
Még a gyerekek is megették az utolsó szemig!
A kalap tetejének kifaragásával elszórakoztam egy kicsit, de nem volt vészes, szerintem egy kezdőbb hobbicukrász is nyugodtan nekiállhat.

2013. szeptember 16., hétfő

Unikornis torta


A tortát a Mia és én című mese ihlette, abból is a főszereplő unikornis, Onchao.
Egy 5 éves kislánynak teljesen hozzátartozik az alapműveltségéhez.:-)
Belül red velvet piskóta volt csokis trüffelkrémmel, kívül fondantbevonat, a figura pedig marcipán.
Úgy hallottam a szülöknek is ízlett...:-)

2013. szeptember 14., szombat

Kis hableány torta



Támadnak a csajok, Aranyhaj után itt van Ariel, a kis hableány is. :)
Nagy kihívás volt nekem a figura, de nagyon-nagyon élveztem az elkészítést. És hát úgy hallottam nagyon büszke volt az oviban a szülinapos  ;-)
A torta fondantborítást kapott, a figurákat marcipánból csináltam.
Belülre valami nagyon csokisat kellett csinálnom, így a piskóta Red Velvet lett (piros ételfesték nélkül), a krém pedig csokis trüffel.
Így készült a figura:








2013. szeptember 13., péntek

Forma 1 torta


A szülinapos Öcsém kedvence mindig is Michael Schumacher volt, így egy ilyen torta igazán kijárt neki.:-)
A torta Red Velvet piskótával (ételfesték nelkül) és csokis trüffelkrémmel készült, amit egy kis mogyoróval is megbolondítottam.
Hát nem volt gond utána a az endorfin szinttel.....:)






2013. szeptember 9., hétfő

Aranyhaj torta



Törtem a fejem rendesen, hogy is lehetne Aranyhaj témában tortát csinálni...a hajának persze benne kell lennie, és hát akkor már kastély is. Szép lassan kirajzolódott a fejemben a terv, aztán már csak meg kellett valósítani.
Ennél a tortánál kell előkészület, mert a toronynak ki kellett száradni, de persze ha az is torta lett volna,akkor természetesen nem. Én így 1 nappal előbb megcsináltam a tornyot.

Először a tetőt és a falait kellett megcsinálnom, belülről "kitömve", hogy legyen tartása a száradás alatt.
A cserepeket marcipánból csináltam,  a lila két árnyalatából:



Aztán megcsináltam a kiegészítőket a toronyra, a fa és kő részeket:




Egy nap alatt tökéletesen megszilárdult, így másnap,mikor összeállítottam a tortát már nem kellett attól félnem, hogy nem tartja meg a tetőt, vagy beomlanak a falai.
A tortát fehér fondanttal borítottam, a díszítések marcipánból vannak.
Belülre fehércsokis trüffel és tejszínes-epres krém került.
A torony alá tettem 3 merevítőt, hogy nehogy belesüllyedjen a tortába.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...