2014. március 29., szombat

Zabpelyhes-csokis keksz

 
Hozzávalók kb 30-35 db-hoz:

-100 g mandula
-100 g puha vaj
-100 g nádcukor
-1 db tojás
-1 ek tej
-85 g zabpehely
-135 g liszt
-2 ek cukrozatlan kakaópor
-1/2 tk sütőpor
-1/4 tk só
-70 g étcsokoládé

1. A hámozott mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítom és félreteszem kihűlni.
2. A vajat géppel 1-2 perc alatt kikeverem a cukorral. Belekeverem a tojást és a tejet is.
3. Egy tálba szitálom a kimért lisztet, kakaót, sütőport és sót. A zabpehellyel együtt a kikevert vajhoz adom, és összedolgozom az egészet.
4. A csokit apró darabokra vágom. A mandulát is felaprítom, és a csokival a masszához adom. Egy-két mozdulattal összekeverem.
5. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverés 160).
6. Két tepsibe sütőpapírt teszek és diónyi gömböket formázok a masszából. Egymástól kb. 4 cm-re leteszem őket a tepsikre és egy villával vagy egy pohár aljával mindegyiket lelapítom. 15 perc alatt megsütöm.
Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...